Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Εξοδος στις αγορές δεν σημαίνει τέλος εποπτείας
Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Εξοδος στις αγορές δεν σημαίνει τέλος εποπτείας

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Εξοδος στις αγορές δεν σημαίνει τέλος εποπτείας

«Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει το τέλος της εποπτείας, δηλαδή την είσοδο σε μια κατάσταση χωρίς δημοσιονομικούς (και άλλους) περιορισμούς», αναφέρει μεταξύ άλλων, το ραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη στην τριμηνιαία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, επισημαίνοντας ότι οι αβεβαιότητες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η χαρακτηρίζει την καθαρή έξοδο στις αγορές «θεμιτό στόχο γιατί, αν επιτευχθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, το τέλος της αυστηρής και σε βάθος ς που συνοδεύει τα μνημόνια, ενώ θα ανοίξει και τον δρόμο για ελάφρυνση του χρέους».

Ακόμη, όπως τονίζεται, το διαπιστώθηκε ότι η οικονομία ανακάμπτει ενώ η ολο της τρίτης ς θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις τάσεις της ανάκαμψης αυτής.

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι «η , ακόμα και αν όλα πάνε καλά, θα υπάγεται στους ισχύοντες για τα κράτη-μέλη περιορισμούς της δημοσιονομικής διας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ειδικά της Ευρωζώνης» και υπενθυμίζει ότι η εποπτεία για κράτη-μέλη που έχουν δανειστεί από τον προβλέπεται να είναι ενισχυμένη.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση