Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γκρίνια βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τους φόρους
Γκρίνια βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τους φόρους

Γκρίνια βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τους φόρους

Με διάχυτη την αίσθηση ότι το πρώτο κρίσιμο crash test, η διαδικασία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, θα ολοκληρωθεί χωρίς απώλειες, η κυβέρνηση οδεύει προς την ψηφοφορία της Παρασκευής. Στην κυβερνητική ηγεσία επικρατεί βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν «εκπλήξεις» όσον αφορά την ψήφιση των δύσκολων μέτρων, με εξαίρεση, βεβαίως, τη στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος. Στον θεωρούν ότι παρά τη δυσκολία που έχει το πολυνομοσχέδιο και τα βαριά μέτρα που περιλαμβάνει, οι βουλευτές του κόμματος θα το υπερψηφίσουν.

Προκειμένου να ακουστούν οι όποιες και να εξηγηθούν δύσκολα σημεία, αλλά και να κατευνασθούν ενδεχόμενες ανησυχίες ενόψει της ψηφοφορίας, συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τους βουλευτές ενημέρωσαν οι υπουργοί Γ. Χουλιαράκης, Π. Σκουρλέτης, Ανδρ. Ξάνθος και Τρ. Αλεξιάδης για τις ρυθμίσεις και τα μέτρα. Δέκτης ενστάσεων από αρκετούς βουλευτές έγινε ο κ. Αλεξιάδης, με την κριτική να εστιάζεται σε τέσσερα ζητήματα: κατ’ αρχήν τον ΕΝΦΙΑ, η συνέχεια επιβολής του οποίου είναι για τους βουλευτές ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν στους ψηφοφόρους τους, δεδομένης της δέσμευσης του πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα καταργηθεί. Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα, καθώς ο ΕΝΦΙΑ έχει συμπεριληφθεί στη με τους εταίρους και πρόσθεσε ότι παραμένει πρόθεση της κυβέρνησης η κατάργησή του μετά την ολοκλήρωση του περιουσιολογίου και με την αύξηση των εσόδων.

Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν επανεξέταση της ρύθμισης που αφορά τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, και είναι ένα από τα θέματα που ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο θα ξαναδεί. Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, από ορισμένους βουλευτές υποστηρίχθηκε ότι αρκετοί κινδυνεύουν να τη χάσουν εξαιτίας μείωσης της φοροδοτικής ικανότητάς τους. Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι το μέτρο ήταν επιτυχημένο και αύξησε τα έσοδα, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί για πολλούς η ευνοϊκή ρύθμιση και ότι αναζητείται τρόπος αυτό να μη συμβεί. Τέλος, αναφορικά με την αυστηροποίηση των προστίμων για τη φοροδιαφυγή, ζητήθηκε από βουλευτές στον υπολογισμό του ύψους τους να συνεκτιμάται η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη και να αυξηθούν τα πρόστιμα στις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Από βουλευτές της περιφέρειας ακούστηκαν διαμαρτυρίες για το ασφαλιστικό των αγροτών και τις αλλαγές στη φορολόγησή τους, ενώ ετέθη και το ζήτημα επαναφοράς της συνταξιοδότησης των υπερήλικων παλιννοστούντων, όπου ειπώθηκε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί προνοιακό επίδομα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση