Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Γιουνκέρ: Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι
Γιουνκέρ: Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι

Γιουνκέρ: Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ ιουνκέρ δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το «έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι» με την προϋπόθεση βέβαια ότι «η Ελλάδα τηρεί τις υποσχέσεις της για , οι οποίες έχουν ανοίξει το δρόμο των διαπραγματεύσεων του με τους διεθνείς πιστωτές για το νέο διάσωσης».

Οι πιστωτές είναι προετοιμασμένοι από χθες Πέμπτη για την έναρξη των συνομιλιών για το διάσωσης στην Αθήνα, μετά την ψήφιση της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή και παρά την «εξέγερση» της αριστερής ς που μπορεί να φέρει , όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Στην περίπτωση της μη υπερψήφισης των προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή την Τετάρτη, η χ θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Πάντα απέκλεια την επιλογή ενός Grexit», σημείωσε ο ιούνκερ σε συνέντευξή σε αυστριακό ραδιόφωνο (ORF) την Τετάρτη.

«Περιμένω ότι Grexit είναι σίγουρα έξω από το τραπέζι, αλλά ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ετοιμότητα του ελληνικού κοινοβουλίου … να φέρει αποτελέσματα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση