Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας στην Ελλάδα
Γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας στην Ελλάδα

Γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας στην Ελλάδα

Μεθαύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, θα γιορταστεί στη χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2015, μετά τον προσδιορισμό από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) του εορτασμού την τρέχουσα εβδομάδα.

Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Ναυτική Παιδεία και Εκπαίδευση» και την ημέρα του εορτασμού θα γίνουν στο προσωπικό του Λιμεναρχείου και των πλοίων από τους πλοιάρχους.

Σε μήνυμά του, ο ο του IMO Koji Sekimizu τονίζει ότι η ναυτιλία, ως διεθνής βιομηχανία, χρειάζεται ένα παγκόσμιο θερμοθετημένο πλαίσιο σε ειδικά εκπαιδευτικά πρότυπα, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια συνεχής ροή από υψηλού επιπέδου προσωπικό.

Η ναυτική παιδεία και θα πρέπει να βασίζεται στην απόκτηση προσόντων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και να χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία, όπως προσομοιωτές που να αναπαριστούν τα σύγχρονα πλοία και σύγχρονες απεικονίσεις γεφυρών των πλοίων.

Τέλος, τονίζει ότι η ναυτική εκπαιδευση απαιτεί ευρεία κάλυψη και πεεδία όπως ναυπηγική ναυτιλιακή μηχανολογία και ναυτικό δίκαιο απαιτούν όλα ειδική εκπαίδευση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση