Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Γιλντιρίμ: Υπό αμφισβήτηση 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο
Γιλντιρίμ: Υπό αμφισβήτηση 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο

Γιλντιρίμ: Υπό αμφισβήτηση 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η , μετά την κλιμάκωση των τελευτίων ημερών, υτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έκανε λόγο για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο που είναι «υπό αμφισβήτηση», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της μη έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, κάνοντας λόγο για απογοητευτική στάση από την πλευρά της Ελλάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Hurriyet ο Γιλντιρίμ απέστειλε στον κ. Τσίπρα και επιστολή για το ζήτημα αυτό. «Εξέφρασα τις προσδοκίες μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων, μέσω της επανεξέτασης της ς (σ.σ. του Αρείου Πάγου) στα πλαίσια του νόμου. Δεν έλαβα απάντηση» είπε ο Γιλντιρίμ σύμφωνα με την .

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Αθήνα λέγοντας ότι «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό».

Σχολιάζοντας τη ρίψη στεφάνου από τον κ. Καμμένο στα Ιμια, ο Τούρκος πρωθ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο «επισκέφθηκε τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και έβγαλε φωτογραφίες, ωστόσο για εμάς αυτά δεν έχουν νόημα. Υπάρχουν 130 νησίδες και βραχονησίδες υπό αμφισβήτηση».

Συνεχίζοντας είπε πως η Τουρκία έχει «τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθροπραξία» ενώ έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».

Πηγή: kathimerini.gr 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση