Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι και… ανεπάγγελτοι στη λίστα φοροφυγάδων της ΑΑΔΕ
Γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι και… ανεπάγγελτοι στη λίστα φοροφυγάδων της ΑΑΔΕ

Γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι και… ανεπάγγελτοι στη λίστα φοροφυγάδων της ΑΑΔΕ

Κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής από επιχειρήσεις, ακόμη και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους και… ανεπάγγελτους εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε ελέγχους που ολοκληρώθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν είναι από απόκρυψη εισοδημάτων και ανεξήγητη αύξηση περιουσίας έως απόκρυψη ΦΠΑ και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Στον ιατρικό κλάδο, για παράδειγμα, συνταξιούχος γιατρός του Δημοσίου στη Φθιώτιδα απέκρυψε εισοδήματα ύψους 168.348,81 ευρώ. Εν ενεργεία συνάδελφός του στην Αθήνα απέκρυψε εισοδήματα 1.810.360,51 ευρώ. Στην Αθήνα επίσης, χειρουργός δεν έκοψε αποδείξεις 41.847,42 ευρώ, ενώ απέκρυψε εισοδήματα 295.137 ευρώ. Το ρεκόρ, ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτών, έχει ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη που απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3.876.048 ευρώ.

Ενας ιατροδικαστής προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή και από μη έκδοση αποδείξεων κατά περίπου 107.000 ευρώ, ενώ οδοντίατρος στη Λάρισα δεν εξέδωσε αποδείξεις συνολικής αξίας 350.000 ευρώ. Σε σχεδόν 300.000 ευρώ υπολόγισε η ΑΑΔΕ τα εισοδήματα που απέκρυψε από την εφορία μαιευτήρας των βορείων προαστίων και περίπου στις 200.000 ευρώ το αδήλωτο εισόδημα ωτορινολαρυγγολόγου που δραστηριοποιείται στην ίδια περιοχή. Τέλος, σε επιχείρηση ιατρικών μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, διαπιστώθηκε υπερτιμολόγηση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.060.929 ευρώ.

Μετά τον έλεγχο, η επιχείρηση υπέβαλε δήλωση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων με βεβαιωθέντα φόρο ύψους 253.516,74 ευρώ.

Στον κλάδο των κατασκευών, πολιτικός μηχανικός που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει αποδείξεις ή να μην έχει καταχωρίσει στα βιβλία του συναλλαγές συνολικής καθαρής αξίας 1.751.032,66 ευρώ, ενώ απέκρυψε εισόδημα ύψους 1.734.844,99 ευρώ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση