Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Για τουλάχιστον τρία έτη στην Ελλάδα το ΔΝΤ
Για τουλάχιστον τρία έτη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Για τουλάχιστον τρία έτη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισμτικό Τμείο θα παραμείνει στην Ελλάδα για τουλάχιστον τρία ακόμη χρόνια, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη χθεσινή συμφωνία. Ο διευθυντής επικοινωνίας του , Τζέρι Ράις, επισημαίνει: «Το είναι έτοιμο να εργασθεί με τις ελληνικές Αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για να προχωρήσει αυτή η σημαντική προσπάθεια».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενημέρωσε το εκτελεστικό συμβούλιο από τις Βρυξέλλες, χθες το πρωί, για τα αποτελέσματα της συμφωνίας. Η τελευταία, όμως, θεωρείται πολύπλοκη τεχνικά και δύσκολη πολιτικά από στελέχη του διεθνούς οργανισμού, ενώ αβέβαιη είναι η αντίδραση του συμβουλίου στο αίτημα για τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ζήτησε από το ΔΝΤ νέα μελέτη ς του χρέους, η οποία να υποθέτει, μεταξύ άλλων, αρνητικό ρυθμό ς για το 2015 και νέο πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτήν, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα εκτοξευθεί, καθώς το χρέος υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 82-89 δισ. , επιδεινώνοντας τη βιωσιμότητά του. Με αυτά τα , και καθώς οι Ευρωπαίοι αποκλείουν το , η πρόταση του προσωπικού του ΔΝΤ είναι να παραταθούν οι λήξεις των δανείων σε βάθος 60 χρόνων, ώστε αυτό να απομειωθεί φυσικά. Η Αθήνα, τέλος, διαβεβαίωσε το ΔΝΤ ότι η μη καταβολή των δόσεων δεν είναι εχθρική ενέργεια και ότι θα συνεργασθεί μαζί του για να λυθεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο και της χθεσινής συμφωνίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση