Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Για τουλάχιστον τρία έτη στην Ελλάδα το ΔΝΤ
Για τουλάχιστον τρία έτη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Για τουλάχιστον τρία έτη στην Ελλάδα το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στην Ελλάδα για τουλάχιστον τρία ακόμη χρόνια, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη χθεσινή συμφωνία. Ο διευθυντής επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, επισημαίνει: «Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να εργασθεί με τις ελληνικές Αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για να προχωρήσει αυτή η σημαντική προσπάθεια».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενημέρωσε το εκτελεστικό συμβούλιο από τις Βρυξέλλες, χθες το πρωί, για τα αποτελέσματα της συμφωνίας. Η τελευταία, όμως, θεωρείται πολύπλοκη τεχνικά και δύσκολη πολιτικά από στελέχη του διεθνούς οργανισμού, ενώ αβέβαιη είναι η αντίδραση του συμβουλίου στο αίτημα για τρίτο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ζήτησε από το ΔΝΤ νέα μελέτη βιωσιμότητας του χρέους, η οποία να υποθέτει, μεταξύ άλλων, αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για το 2015 και νέο πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτήν, ο λόγος του χρέους προς το θα εκτοξευθεί, καθώς το υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 82-89 δισ. ευρώ, επιδεινώνοντας τη βιωσιμότητά του. Με αυτά τα δεδομένα, και καθώς οι Ευρωπαίοι αποκλείουν το κούρεμα, η πρόταση του προσωπικού του ΔΝΤ είναι να παραταθούν οι λήξεις των δανείων σε βάθος 60 χρόνων, ώστε αυτό να απομειωθεί φυσικά. Η Αθήνα, τέλος, διαβεβαίωσε το ΔΝΤ ότι η μη καταβολή των δόσεων δεν είναι εχθρική και ότι θα συνεργασθεί μαζί του για να λυθεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο και της χθεσινής συμφωνίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση