Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Για σύσταση συμμορίας καλείται ο Σώρρας
Για σύσταση συμμορίας καλείται ο Σώρρας

Για σύσταση συμμορίας καλείται ο Σώρρας

Ως ύποπτος για βαριά κακουργήματα, ανάμεσα στα οποία η σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καλείται σε εξηγήσεις από τις εισαγγελικές αρχές ο Αρτέμης Σώρρας στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από την της Αθήνας για τη δράση του.

Ο Αρτέμης Σώρρας, που διατείνεται ότι μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της χώρας και των πολιτών της, ελέγχεται πλέον για απάτες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μετά καταγγελίες πολιτών που έπεσαν της δράσης του, αλλά και τη διαβίβαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σχετικών δημοσιευμάτων στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να ερευνηθούν τα όσα ανέφεραν.

Εκτός από τον . Σώρρα, η Ευγενία Αυλίδου έχει καλέσει σε εξηγήσεις για κακουργηματικές πράξεις και άλλους επτά συνεργάτες του, που αποτελούν κατά τις καταγγελίες και τον «σκληρό» πυρήνα της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» που έχει ιδρύσει ο Σώρρας με παραρτήματα σε όλη σχεδόν την επικράτεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχει αξιολογηθεί και η μηνυτήρια που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, ζητώντας την ποινική δίωξη Σώρρα για εγκληματική οργάνωση και απάτες, ενώ σημαντική είναι και η που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος, κονιορτοποιώντας τους ισχυρισμούς Σώρρα ότι διαθέτει το αστρονομικό ποσό των 600 δισ. δολαρίων (!). Η έχει χορηγήσει προθεσμία στους ελεγχόμενους να προσκομίσουν γραπτά υπομνήματα –ή να προσέλθουν σε προφορικές εξηγήσεις– έως την προσεχή Παρασκευή. Παράλληλα, αναμένεται από τον Αρειο Πάγο η για την του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, του 2013, που αναγνώρισε στον Σώρρα ότι έχει τα δισ. που διατείνεται, όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει εις βάρος του . Η απόφαση αποτέλεσε ένα από τα του Σώρρα για να προσελκύει οπαδούς.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τριάντα πέντε θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/FAmZnN8Ocw -

  • Βελτιώνονται τα #γήπεδα Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πλατάνου #γήπεδα #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/LsV2nTL409 -

  • Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν #πρέσβηςτουΑζερμπαϊτζάν - https://t.co/wjLHnSRgRy -

"Αλιεύοντας" την είδηση