Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Για παραπληροφόρηση κατηγορεί ο Κοντονής την «πρωτοβουλία» κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων
Για παραπληροφόρηση κατηγορεί ο Κοντονής την «πρωτοβουλία» κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων

Για παραπληροφόρηση κατηγορεί ο Κοντονής την «πρωτοβουλία» κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων

Ο Δικαιοσύνης σε δήλωσή του κάνει λόγο για απαράδεκτη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από τα μέλη της «πρωτοβουλίας» για την μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η «πρωτοβουλία» για την μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών οργανώνει υπέρ της μη έκδοσης τους στην . Η θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου 2017, στις 6:30 μ.μ. στα παλιά κρατητήρια ΕΑΤ-ΕΣΑ (Πάρκο Ελευθερίας).

 Ο Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην σχετική ανακοίνωση της «πρωτοβουλίας» επισημαίνει ότι «δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να σχολιαστεί η ανακοίνωση της φερόμενης ομάδας πρωτοβουλίας για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων υπό κατηγορία πραξικοπηματιών με αφορμή προγραμματισμένη εκδήλωση». Και αυτό, γιατί «είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει τις απόψεις του είτε ατομικά είτε ως μέλος συλλογικότητας, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς».

Και συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι είναι «απαράδεκτο τα μέλη της «πρωτοβουλίας» να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη ισχυριζόμενοι ότι «είναι γνωστές οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης», τη στιγμή μάλιστα που από το Συμβούλιο Εφετών, έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις επί του ζητήματος της εκδόσεως και ουδεμία κυβερνητική δήλωση επί του θέματος έχει υπάρξει καθ’ όλο το χρονικό διάστημα μέχρι της εκδόσεως αμετάκλητων αποφάσεων.

Παράλληλα, ο κ. αναφέρει ότι η έχει δηλώσει ότι «σέβεται και εφαρμόζει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της «πρωτοβουλίας» πολύ περισσότερο που δια της ανακοινώσεώς τους εκδηλώνουν «τη συμπαράστασή τους στους τίμιους Έλληνες που θα κληθούν σε λίγες μέρες να ασκήσουν το έργο τους»».

Τέλος, ο κ. αναφορικά με την επιλογή του χώρου δηλαδή τα παλαιά κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης σημειώνει ότι είναι «προφανές ότι το γεγονός πως σε αυτά η ελληνική στρατιωτική χούντα βασάνιζε ανηλεώς Έλληνες αγωνιστές, μάλλον έγινε για να μην ξεχνάμε πού οδηγούν οι στρατιωτικές δικτατορίες και πώς μεταχειρίζονται οι χουντικοί τους αγωνιστές της αριστεράς και της δημοκρατίας όπου γης».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

  • Πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκοπέλου #οδικόδίκτυοΣκοπέλου - https://t.co/QJ7Pnn2cmB -

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

"Αλιεύοντας" την είδηση