Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Για Οκτώβριο μετατίθενται αναδρομικές αυξήσεις και πληρωμές εισφορών του 2016

Για Οκτώβριο μετατίθενται αναδρομικές αυξήσεις και πληρωμές εισφορών του 2016

Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους μετατίθεται το επιπρόσθετο βάρος αποπληρωμής αναδρομικών εισφορών για επικούρηση ή και εφάπαξ αλλά και εισφορών του που δεν έχουν καταβληθεί για περίπου 1 εκατ. ασφαλισμένους.

Χθες αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μόνο οι εισφορές Αυγούστου κύριας ασφάλισης για 1,4 εκατ. αγρότες, αυτοαπασχολουμένους και ελεύθερους προκειμένου να πληρωθούν έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, μεταθέτοντας για το επόμενο τρίμηνο τις πληρωμές των αναδρομικών εισφορών για επικούρηση και εφάπαξ καθώς και τον συμψηφισμό των εισφορών του με βάση το εισόδημα του 2016, που είναι, όπως δείχνουν τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, χαμηλότερο από αυτό του 2015. Οκτώβριο και Νοέμβριο, μάλιστα, λήγει και η προθεσμία καταβολής εισφορών του παρελθόντος για σχεδόν 1 εκατ. ασφαλισμένους, αγρότες, μηχανικούς και νομικούς που είχαν πάρει παράταση.

Στο οικονομικό επιτελείο έχουν προεξοφλήσει ότι το επόμενο διάστημα οι εισπράξεις θα είναι μειωμένες, εκτιμούν όμως ότι το πρώτο 12μηνο λειτουργίας του νέου υπερφορέα μπορεί να κλείσει με ισοσκελισμένο ισολογισμό, κυρίως λόγω της καλής πορείας των εσόδων μέχρι σήμερα. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ταμείου, κατά το 7μηνο Ιανουάριος – Ιούλιος τα έσοδα ανήλθαν σε 22,3 δισ. έναντι εξόδων 21,2 δισ. ευρώ. Μετά και την απόδοση εισφορών σε ΕΟΠΥΥ και ΟΑΕΔ, το ταμειακό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 396,55 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικώς προϋπολογισμένου ελλείμματος της τάξης των 440 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση