Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός
Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός

Γεροβασίλη: Δεν θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός

Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς είναι μέχρι την 18η Αυγούστου, οπότε και η τελική θα έλθει στη Βουλή, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΣΚΑΙ.

Η κ. Γεροβασίλη είπε, επίσης, ότι εστάλη η επιστολή της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ, ενώ σημείωσε -σε άλλο σημείο- ότι η άποψη του ΔΝΤ για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση η οποία θεωρεί το ότι (αυτή η θέση) εκφράζεται από το ΔΝΤ, υποβοηθά τη δική της προσπάθεια. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το ΔΝΤ προφανώς είναι πιο δύσκολο στις διαπραγματεύσεις, με τους πιο σκληρούς όρους και δεν μας είναι και πολύ ευχάριστο ως συνομιλητής».

Αναφορικά με το τυπικό αίτημα του ΔΝΤ, περί μετάβασης στα υπουργεία των στελεχών του και συνάντησης τους με τους υπουργούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε την ύπαρξη πολύ αυστηρού κανονιστικού πλαισίου του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι από τον Φεβρουάριο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν «να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια την δουλειά τους, αλλά η συζήτηση (να) γίνεται θεσμικά».

Είπε ότι το «τεχνικό εμπόδιο» συζητείται, διευκρινίζοντας πως «αυτό το οποίο έχει εισηγηθεί η ελληνική πλευρά είναι οι συζητήσεις να γίνουν με τον κ. Χουλιαράκη και με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά προφανώς αυτή είναι μία συζήτηση, η οποία είναι σε εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες κατέστησε απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αιφνιδιασμός εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «αν συνολικά υπάρχουν αιφνιδιασμοί εν μέσω αυτής της σκληρής και δύσκολης και τελικής ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να το προεξοφλήσει η ελληνική κυβέρνηση -δεν θα είναι από την πλευρά της».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η τελική θα έλθει προς στη Βουλή.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την κατανόησή της για τα σκληρά διλήμματα ενώπιον των οποίων βρέθηκα όλοι και προσέθεσε: «Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε και συγκεκριμένες με συγκεκριμένες ψηφοφορίες, στις οποίες, πραγματικά, ο καθένας θα πάρει και τη δική του ευθύνη. Δηλαδή, εάν θεωρήσουμε ότι η 20η Αυγούστου, εν πάση περιπτώσει μέχρι 18-20 Αυγούστου, που θα είναι και η ψήφιση της συμφωνίας, το θεωρήσουμε καθοριστικό βήμα, θα πρέπει, αντιστοίχως, ο καθένας να αναλάβει και την αντίστοιχη ευθύνη. Επομένως, θα έχει μια σημασία τι θα συμβεί μέχρι τότε. Δεν μεταφέρονται όλα για μετά. Ωστόσο, το να γίνουν οι ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που προβλέπονται και που είναι και στο ύφος και στο ήθος της Αριστεράς και προβλέπονται και από τους καταστατικούς όρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής, ενδεχομένως, να ήταν προτιμότερο να γίνουν μετά». Δεν απέκλεισε, ωστόσο, οι συζητήσεις αυτές να προηγηθούν της κρίσιμης ψηφοφορίας, καθώς «τα πράγματα είναι εν εξελίξει». «Βεβαίως και δεν υπάρχει λόγος να μην γίνουν όλες οι συζητήσεις. Ίσα-ίσα που μέσα απ’ αυτές μπορεί να δρομολογηθεί η καλύτερη δυνατή λύση με στόχο πάντα τη σύγκλιση» προσέθεσε.

Σε αν η συγκέντρωση τη Δευτέρα στον Πανελλήνιο με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «θα επισπεύσει τη σύγκρουση», η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το πολιτικό ζήτημα υπάρχει. Είναι δυο διαφορετικά σχέδια με δύο διαφορετικές στρατηγικές, που συγκατοικούν στον ίδιο πολιτικό φορέα». Επισήμανε ότι αυτό προϋπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, και «προφανώς, δημιουργούσε ένα ζήτημα μέχρι ενός σημείου, με την έννοια ότι τελικά η συνισταμένη ήταν αυτή που εκφραζόταν προς τα έξω».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση