Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Γερμανικός τύπος: Λήξαν το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων
Γερμανικός τύπος: Λήξαν το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων

Γερμανικός τύπος: Λήξαν το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων

Στο θέμ των γερμνικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου που επανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. ς την Τρίτη, αναφέρεται μερίδα του γερμανικού τύπου σήμερα.

Για απόρριψη των ελληνικών αξιώσεων κάνει λόγο η γερμανική Bild, σχολιάζοντας πως «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη από κάθε λογής επανορθώσεις και . Στον αντίποδα η Αθήνα παραπέμπει στο ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του κατοχικού δανείου και της απαίτησης για επανορθώσεις. Δεν διαφαίνεται το τέλος αυτής της διαμάχης»,

Η Handelsblatt ξεκαθαρίζει πως «η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν», ενώ το περιοδικό σχολιάζει : «Η Ελλάδα απαιτεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, ως για τα εγκλήματα πολέμου κατά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς ο πρωθυπουργός ς επανέφερε την αξίωση αυτή».

Tη διεκση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, μέσω της διακομματικής επιτροπής της Βουλής και το διακομματικό πόρισμά της, είχε ανακινήσει από την Άρτα, ο Αλ. Τσίπρας την Τρίτη.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας: «Θα κινηθούμε μέχρι τέλους, πρώτα διπλωματικά και στη συνέχεια νομικά αν χρειαστεί. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του δεν ξεχνά και τα εγκλήματα πόλεμου και τις σφαγές, απαιτεί την έμπρακτη τους, έστω και με καθυστέρηση 76 ετών… Είναι χρέος μας απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που αγωνίστηκαν κατά των ναζί».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση