Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Με Γεωργίου και Eldorado θα ξεκινήσει το Eurogroup
Με Γεωργίου και Eldorado θα ξεκινήσει το Eurogroup

Με Γεωργίου και Eldorado θα ξεκινήσει το Eurogroup

Με τα δύσκολα θέματα προς συζήτηση για την , όπως η παραπομπή του τέως επικεφαλής της Ανδρ. Γεωργίου αλλά και η εμπλοκή που δημιουργήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της εταιρείας εξόρυξης χρυσού Eldorado, θα ξεκινήσει το πρώτο Eurogroup της σεζόν την Παρασκευή στο Ταλίν της ς.

Ευρωπαίος αξιωματούχος στην καθιερωμένη ενημέρωσή του προς δημοσιογράφους, ανέφερε χθες πως σκοπός είναι να ολοκληρωθεί η τρίτη πριν από το τέλος του έτους. Ενας στόχος «εφικτός», σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς τα περισσότερα από τα 95 που πρέπει να εφαρμοστούν είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν. Μερικά από αυτά δεν είναι άλλα από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον καθορισμό στρατηγικής για τα κόκκινα δάνεια, τον προϋπολογισμό του . Ενα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την τρίτη θα είναι η μεταρ του δημόσιου τομέα και κυρίως θέματα προσωπικού, ενώ «υπάρχει και το ανοιχτό ζήτημα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και οι ίδιες οι – που είναι πάρα πολύ λίγες», διευκρίνισε ο ίδιος.

Οσον αφορά το κατά πόσον θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα το –καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι και από Ελληνα αξιωματούχο ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για το 2018 μπορεί να μην καταστεί εφικτός–, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι είναι πολύ νωρίς για μία τέτοια συζήτηση. Τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2017 και ότι αυτήν τη στιγμή είναι πολύ νωρίς να πει οτιδήποτε για τον προϋπολογισμό του 2018. Ο ίδιος ανέφερε πως μαθαίνει ότι «ο φόρος φυσικών προσώπων δεν πάει πολύ καλά, ενώ άλλοι φόροι έχουν πάει καλύτερα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση