Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Γεννηματά: Προτείνει φορέα με Θεοδωράκη και Παπανδρέου
Γεννηματά: Προτείνει φορέα με Θεοδωράκη και Παπανδρέου

Γεννηματά: Προτείνει φορέα με Θεοδωράκη και Παπανδρέου

Πρόσκληση προς τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο να συναντηθούν, με σκοπό τη διαμόρφωση «ενός νέου πολυκομματικού, ομόσπονδου φορέα, με διατήρηση της αυτονομίας των υφιστάμενων κομμάτων και με τελικό σταθμό την εκλογή επικεφαλής από τη βάση χωρίς αποκλεισμούς», απηύθυνε με χθεσινή επιστολή που τους απέστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ξεκινώντας με την εκτίμηση ότι «η χώρα καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο από την ανικανότητα και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και ότι «στον χώρο της Δεξιάς κρύβονται οι γνωστές αποτυχημένες αδιέξοδες, νεοφιλελεύθερες και εθνικιστικές λογικές», η κ. υποστηρίζει ότι «αναδύεται πιο επιτακτικά από ποτέ η ανάγκη διαμόρφωσης μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης για τη χώρα, γύρω από την οποία θα συσπειρωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι «είναι η στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα, χωρίς αλαζονεία, καπελώματα, μηχανισμούς, μικρομεγαλισμούς, αλλά με αλληλοσεβασμό, προστατεύοντας την ειλικρίνεια των προθέσεων όλων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί επιτροπή, στην οποία θα αντιπροσωπεύονται όλα τα κόμματα και οι συλλογικότητες του «δημοκρατικού προοδευτικού χώρου», που θα οργανώσουν έναν πολιτικό διάλογο, με πρόσωπα τα οποία θα υποδειχθούν από τον καθέναν χωριστά. Προτείνει επιπλέον να συμφωνηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου η θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση και εισήγηση «για το νέο κοινό προγραμματικό πλαίσιο», το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει «πολιτική βάση και προϋπόθεση της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση