Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Γεννηματά κατά Τσίπρα: Αλυσοδένετε την χώρα στο δίλλημα Grexit ή μόνιμη λιτότητα
Γεννηματά κατά Τσίπρα: Αλυσοδένετε την χώρα στο δίλλημα Grexit ή μόνιμη λιτότητα

Γεννηματά κατά Τσίπρα: Αλυσοδένετε την χώρα στο δίλλημα Grexit ή μόνιμη λιτότητα

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με άλλον πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής τάχθηκε από το βήμα της Βουλής η , προκειμένου όπως είπε, να ξεπεράσει η χώρα την κρίση.

«Είναι φανερό πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δ δεν το θέλουν και οι σημερινοί συσχετισμοί δεν το επιτρέπουν. Αλλά θα γίνει μετά τις εκλογές και θα το επιβάλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη» συμπλήρωσε.Στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης, η κ. Γεννηματά υπέδειξε πως «η λύση δεν είναι στην παλιννόστηση της Δεξιάς ούτε στις απαιτήσεις Σόιμπλε» – και τόνισε ότι χρειάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης κοινής συμφωνίας όλων, το οποίο ονομάτισε ως «Σχέδιο Ελλάδα».

 Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η δεν απέδωσε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. «Η σκευωρία σας απέτυχε. Τα άπλυτά σας βγήκαν στη φόρα. Οι πρακτικές σας θυμίζουν βρώμικο ‘89», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ματαιοπονούν όσοι επιδιώκουν ρήγματα στη δημοκρατική παράταξη». Απέδωσε μάλιστα τις προσπάθειες αυτές σε κύκλους της Δεξιάς, με πρόσωπα υπόλογα στην ιστορία, που έχουν εκπρόσωπο τους στην κυβέρνηση. Η , υπογράμμισε ότι το κόμμα της έχει νοικοκυρέψει τα οικονομικά του, έχει πάει στη Δικαιοσύνη το των οικονομικών ελεγκτών – και κατήγγειλε επιλεκτική αλλοίωση της κατάθεσης του διευθυντή του ΟΚ, ίκου Σαλαγιάννη, καταθέτοντας την επιστολή διαμαρτυρίας του στον πρόεδρο της Βουλής.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επανέφερε την πρότασή της για στα θέματα της οικονομίας από την ένταξη στο ευρώ μέχρι σήμερα. Αναφορικά με την και το αδιέξοδο που προκύπτει, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης καυτηριάζοντας την στάση της.

«Είναι πιθανόν να προκύψει 4ο μνημόνιο. Αλυσοδένετε την χώρα στο δίλλημα: Grexit ή μόνιμη λιτότητα. Παίζετε το παιχνίδι του κ. Σόιμπλε», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση