Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Γαβρόγλου κατά πρότασης Ζουράρι
Γαβρόγλου κατά πρότασης Ζουράρι

Γαβρόγλου κατά πρότασης Ζουράρι

Με ένα ξεκάθαρο και άμεσο «άδειασμα» απάντησε χθες ο υπουργός Παιδείας στον υφυπουργό του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος πρότεινε τα ιδιωτικά να εμπλακούν την εκπαίδευση προσφύγων, με κίνητρο τη χορήγηση κονδυλίων της Ε.Ε. ή τη μικρότερη φορολόγηση. Η πρόταση Ζουράρι προκάλεσε την υπουργική δυσφορία, καθώς μπορούσε να ταράξει ένα ιδιαίτερα σύνθετο πρόγραμμα (όπως αυτό της φιλοξενίας των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία) και να δώσει πολιτικά ερείσματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να επικρίνουν την κυβέρνηση. Από την άλλη, νωπές είναι οι αντιδράσεις για τη φιλοξενία των παιδιών σε διάφορα της χώρας.

Ο κ. Ζουράρις ανέφερε (ρ/σ North 98) ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα προτείνει «να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά στη φιλοξενία προσφυγόπουλων». Ο υφυπουργός προσέθεσε πως το σχέδιό του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, ενώ σημείωσε ότι η συμμετοχή των ιδιωτικών σχολείων θα είναι κάτι που «θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης». Συμπλήρωσε πως η χρηματοδότηση των ιδιωτικών σχολείων θα προέρχεται από το κράτος και τα ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης προσφύγων, ενώ δεν απέκλεισε το σενάριο μείωσης της φορολογίας για όσους ιδιοκτήτες σχολείων φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση