Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Γ. Στουρνάρας: Εχουν κλείσει τα σενάρια για Grexit
Γ. Στουρνάρας: Εχουν κλείσει τα σενάρια για Grexit

Γ. Στουρνάρας: Εχουν κλείσει τα σενάρια για Grexit

Μήνυμα ότι τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ (το γνωστό Grexit) έχουν κλείσει, έστειλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Στουρνάρας. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές (που ξεκινούν τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου) θα ολοκληρωθούν γρήγορα, αναφέροντας ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει , αυτό είναι καλύτερο να γίνει γρήγορα, παρά αργά. Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Οπως ανέφερε, το 2015 «τελείωσε είτε με μηδενική είτε με οριακή , αντί της ς του ΑΕΠ κατά 2,5% που αναμενόταν το καλοκαίρι», και πρόσθεσε ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν κάποια ανάκαμψη τόσο στην παραγωγή όσο και στην . Εκτίμησε, δε, ότι αν κλείσει η , μπορεί η χώρα να περάσει φέτος σε ανάκαμψη. Επίσης υποστήριξε ότι η κατάσταση στις έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό.

Πέραν αυτών, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών από το καλοκαίρι, η οποία οδήγησε στο να διαπραγματεύεται σήμερα σε καλό πνεύμα με τους δανειστές. Αυτήν τη στιγμή το πιο δύσκολο θέμα της διαπραγμάτευσης, κατά τον ίδιο, είναι εκείνο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Μάλιστα σημείωσε ότι «θα ήθελα να δω για την Ελλάδα λιγότερη λιτότητα και περισσότερες », υποστηρίζοντας ότι η χώρα μπορεί να αξιοποιήσει τη δημόσια γη για στο real estate. Σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε ότι υπάρχει η δέσμευση να εξεταστεί, και αυτό πρέπει να γίνει τόσο για λόγους ουσίας όσο και συμβολικούς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση