Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Γ. Σταθάκης: «Τέλος του μήνα κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»
Γ. Σταθάκης: «Τέλος του μήνα κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»

Γ. Σταθάκης: «Τέλος του μήνα κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»

Στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα και για τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης σε συν που είχε σήμερα το μεσημέρι με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των κόκκινων δανείων, το 5% είναι καταναλωτικά, το 65% μεγάλα επιχειρηματικά και το 35% στεγαστικά και δάνεια των μικρομεσαίων. «Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των στεγαστικών και των δανείων των μικρομεσαίων» είπε ο υπουργός.

Όφελος 2 δισ. θα έχει η ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ

Κονδύλια ύψους δύο δισεκατομμυρίων θα διατεθούν επιπλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 έως το τέλος Οκτωβρίου 2015, καθώς αναλαμβάνει η ΕΕ την καταβολή του 5% της ελληνικής συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μετά τη που είχε με την επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου. Στη μετείχε και ο υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης .

Σε ό,τι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, η κ. Κρέτσου προανήγγειλε το διπλασιασμό της προκαταβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 7% στο 14% και σημείωσε ότι είναι θέμα ς βούλησης και ευθύνης να σχεδιάζει τα προγράμματα που θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα κονδύλια. Η κ. Κρέτσου υπογράμμισε ότι για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων ευνοϊκών ρυθμίσεων για την χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για να πειστούν οι υπόλοιπες χώρες να εγκρίνουν τα μέτρα, καθώς ήθελαν την ίδια προνομιακή μεταχείριση και άλλες χώρες.

Οι ειδικές ρυθμίσεις για την ελληνική πλευρά αναμένεται να εγκριθούν αύριο από το .

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση