Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Γ. Σταθάκης: Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις ψηφιστεί η νέα συμφωνία
Γ. Σταθάκης: Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις ψηφιστεί η νέα συμφωνία

Γ. Σταθάκης: Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις ψηφιστεί η νέα συμφωνία

Οι τράπεζες θ νοίξουν μόλις επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού , «το οποίο θα συμβεί, μόλις τα κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη ερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία» της Ελλάδας με τους θεσμούς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας ιώργος Σταθάκης στο πρακτορείο Bloomberg.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο άρσης των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), ο υπουργός είπε ότι αυτό θα συμβεί «πιθανόν σε δύο μήνες, γιατί τα capital controls είναι πιο σύνθετο θέμα».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει των τραπεζικών καταθέσεων, καθώς η συμφωνία προβλέπει 25 δισ. για την .

Σε ερώτηση, αν είναι δυνατόν να γίνουν κοποιήσεις ύψους 50 δισ. , όπως αναφέρεται στη συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός είπε ότι το νέο ταμείο θα λειτουργήσει περισσότερο ως ένα ταμείο εγγυήσεων παρά υλοποίησης τόσο μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεων, που προφανώς δεν υπάρχουν.

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα έχει λιγότερη λιτότητα, καθώς τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που προβλέπονται με αυτό είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση