Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Γ. Πατούλης: Υπό όρους η διάθεση των χρημάτων μας
Γ. Πατούλης: Υπό όρους η διάθεση των χρημάτων μας

Γ. Πατούλης: Υπό όρους η διάθεση των χρημάτων μας

Οι Δήμοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα χρήματα από τα ταμειακά τους , αρκεί να γνωρίζουν για πόσο καιρό θα δεσμευτούν και με ποιον τρόπο θα επιστραφούν, τόνισε ο πρόεδρος της , Γιώργος Πατούλης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα βοηθήσει ξανά στην εθνική προσπάθεια. Θα δώσουμε τα χρήματα μας, αλλά αυτό που ζητάμε είναι να μας ξεκαθαρίσετε με νόμο, κι όχι με μισόλογα και υπεκφυγές, πόσο διάστημα θα διαρκέσει η δέσμευση των χρημάτων μας και με ποιο μηχανισμό θα διασφαλιστεί η ομαλή της λειτουργίας των δημοτικών μας υπηρεσιών», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, συμπληρώνοντας:

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι  Δήμοι δεν είναι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι ανεξάρτητος και συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός. Πυλώνας δημοκρατίας και σταθερότητας. Και σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε να αμφισβητηθεί η ανεξαρτησία του θεσμού μας».

Ο κ. Πατούλης ζήτησε ακόμη με τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε κανέναν άλλο».

Τέλος, ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην πρακτική της Κυβέρνησης να νομοθετεί για ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση , με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, έκανε λόγο για «θεσμική » η οποία, όπως τόνισε, «πλήττει ευθέως την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού μας».

πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση