Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Γ. Πατούλης: Υπό όρους η διάθεση των χρημάτων μας
Γ. Πατούλης: Υπό όρους η διάθεση των χρημάτων μας

Γ. Πατούλης: Υπό όρους η διάθεση των χρημάτων μας

Οι Δήμοι είνι διτεθειμένοι να δώσουν τα χρήματα από τα ταμειακά τους διαθέσιμα, αρκεί να γνωρίζουν για πόσο καιρό θα δεσμευτούν και με ποιον τρόπο θα επιστραφούν, τόνισε ο πρόεδρος της , Γιώργος , στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η Αυτο Α' Βαθμού θα βοηθήσει ξανά στην εθνική προσπάθεια. Θα δώσουμε τα χρήματα μας, αλλά αυτό που ζητάμε είναι να μας ξεκαθαρίσετε με νόμο, κι όχι με μισόλογα και υπεκφυγές, πόσο διάστημα θα διαρκέσει η δέσμευση των χρημάτων μας και με ποιο μηχανισμό θα διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της λειτουργίας των δημοτικών μας υπηρεσιών», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, συμπληρώνοντας:

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι  Δήμοι δεν είναι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι ανεξάρτητος και συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός. Πυλώνας δημοκρατίας και ς. Και σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε να αμφισβητηθεί η ανεξαρτησία του θεσμού μας».

Ο κ. ζήτησε ακόμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε κανέναν άλλο».

Τέλος, ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην πρακτική της Κυβέρνησης να νομοθετεί για ζητήματα που αφορούν την Αυτο , με Πράξεις ομοθετικού Περιεχομένου, έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή» η οποία, όπως τόνισε, «πλήττει ευθέως την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού μας».

πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση