Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

«Ο πρέπει να επιλέξει αν θέλει να είναι πρωθυπουργός ή ηγέτης του », αναφέρουν οι σε δημοσίευμά τους στο οποίο προβλέπουν αλλαγές στον κυβερνητικό σχηματισμό της ς.

Αυτό τουλάχιστον θεωρούν οι FT πως είναι η λύση προκειμένου η να φτάσει σε μια επίτευξη συμφωνία με τους δανειστές. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο «στόχαστρο» μερίδας των Ευρωπαίων βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά και η Αριστερή Πλατφόμρα του κ. Λαφαζάνη, ενώ προβλέπουν πως για να μπορέσει να σταθεί η Τσίπρα θα πρέπει να αποκοπεί από τους παραπάνω.

Σε δηλώσεις ανωτέρου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης, αναφέρεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει στην τωρινή της μορφή και πως ο πρωθυπουργός πρέπει να επιλέξει αν θέλει να λειτουργεί ως τέτοιος ή αν θέλει απλά να είναι ο ηγέτης του .

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα πως εναλλακτικοί κυβερνητικοί εταίροι θα μπορούσαν να είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Παρ' όλα αυτά, για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει πως πολλοί ψηφοφόροι το θεωρούν σύμβολο της διαφθοράς και της ανικανότητας του παλιού κομματικού συστήματος, ενώ για το Ποτάμι τονίζεται πως η ηγεσία του θέτει ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία την κατάρτιση μιας προγραμματικής συμφωνίας.

α σημειωθεί πως στο «στόχαστρο» των FT  βρίσκεται και ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης για τον οποίο τονίζουν πως οι Ευρωπαίοι τον «αντιλαμβάνονται ως χλιαρό απέναντι στο μέλλον της ς στην ευρωζώνη. Μιλάει συχνά σαν να κάνει διάλεξη στους ομολόγους του,τάση που έχει αποξενώσει ακόμα και δυνητικούς συμμάχους».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση