Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

«Ο Τσίπρας πρέπει να επιλέξει αν θέλει να είναι ή ηγέτης του », αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους στο οποίο προβλέπουν αλλαγές στον κυβερνητικό σχηματισμό της Ελλάδας.

Αυτό τουλάχιστον θεωρούν οι FT πως είναι η λύση προκειμένου η Αθήνα να φτάσει σε μια επίτευξη συμφωνία με τους δανειστές. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο «στόχαστρο» μερίδας των Ευρωπαίων βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά και η Αριστερή Πλατφόμρα του κ. Λαφαζάνη, ενώ προβλέπουν πως για να μπορέσει να σταθεί η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να αποκοπεί από τους παραπάνω.

Σε ανωτέρου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης, αναφέρεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει στην τωρινή της μορφή και πως ο πρέπει να επιλέξει αν θέλει να λειτουργεί ως τέτοιος ή αν θέλει απλά να είναι ο ηγέτης του .

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα πως εναλλακτικοί κυβερνητικοί εταίροι θα μπορούσαν να είναι το και το Ποτάμι. Παρ’ όλα αυτά, για το υπάρχει αναφορά πως πολλοί το θεωρούν σύμβολο της διαφθοράς και της ανικανότητας του παλιού κομματικού συστήματος, ενώ για το Ποτάμι τονίζεται πως η ηγεσία του θέτει ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε την κατάρτιση μιας προγραμματικής συμφωνίας.

Να σημειωθεί πως στο «στόχαστρο» των FT  βρίσκεται και ο έλληνας , Γιάνης Βαρουφάκης για τον οποίο τονίζουν πως οι Ευρωπαίοι τον «αντιλαμβάνονται ως χλιαρό απέναντι στο μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μιλάει συχνά σαν να κάνει διάλεξη στους ομολόγους του,τάση που έχει αποξενώσει ακόμα και δυνητικούς συμμάχους».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καλλιεργούσε βρώμη στην #Κάρλα #Κάρλα - https://t.co/oxxQypGJHe -

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

"Αλιεύοντας" την είδηση