Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

FT: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

«Ο Τσίπρς πρέπει ν επιλέξει αν θέλει να είναι πρωθ ή ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους στο οποίο προβλέπουν αλλαγές στον κυβερνητικό σχηματισμό της Ελλάδας.

Αυτό τουλάχιστον θεωρούν οι FT πως είναι η λύση προκειμένου η να φτάσει σε μια επίτευξη συμφωνία με τους δανειστές. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο «στόχαστρο» μερίδας των Ευρωπαίων βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά και η Αριστερή Πλατφόμρα του κ. Λαφαζάνη, ενώ προβλέπουν πως για να μπορέσει να σταθεί η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να αποκοπεί από τους παραπάνω.

Σε δηλώσεις ανωτέρου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης, αναφέρεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει στην τωρινή της μορφή και πως ο πρωθ πρέπει να επιλέξει αν θέλει να λειτουργεί ως τέτοιος ή αν θέλει απλά να είναι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα πως εναλλακτικοί κυβερνητικοί εταίροι θα μπορούσαν να είναι το ΟΚ και το Ποτάμι. Παρ' όλα αυτά, για το ΟΚ υπάρχει αναφορά πως πολλοί ψηφο το θεωρούν σύμβολο της διαφθοράς και της ανικανότητας του παλιού κομματικού συστήματος, ενώ για το Ποτάμι τονίζεται πως η ηγεσία του θέτει ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συν την κατάρτιση μιας προγραμματικής συμφωνίας.

Να σημειωθεί πως στο «στόχαστρο» των FT  βρίσκεται και ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γιάνης για τον οποίο τονίζουν πως οι Ευρωπαίοι τον «αντιλαμβάνονται ως χλιαρό απέναντι στο μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μιλάει συχνά σαν να κάνει διάλεξη στους ομολόγους του,τάση που έχει αποξενώσει ακόμα και δυνητικούς συμμάχους».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση