Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ ενίσχυσαν τα έσοδα του Δημοσίου τον Οκτώβριο
ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ ενίσχυσαν τα έσοδα του Δημοσίου τον Οκτώβριο

ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ ενίσχυσαν τα έσοδα του Δημοσίου τον Οκτώβριο

Η πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε συνδυασμό με την αύξηση των εισπράξεων από τον ΦΠΑ λόγω της εκτεταμένης χρήσης καρτών, οδήγησε σε αύξηση τον εσόδων του προϋπολογισμού τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο μήνα τα φορολογικά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού παρουσίασαν αύξηση 190 εκατ. ευρώ πάνω από τον μηνιαίο στόχο. Συγκεκριμένα, εισπράχθηκαν 4,386 δισ. ευρώ έναντι μηνιαίου στόχου αύξησης των εσόδων κατά 4,196 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα αυξήθηκαν, φθάνοντας τα 257 εκατ. ευρώ, έναντι μηνιαίου στόχου 150 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2014, τα έσοδα των ΔΟΥ είναι αυξημένα κατά 470 εκατ. ευρώ και των τελωνείων κατά 244 εκατ. ευρώ. Συνολικά αυξήθηκαν κατά 714 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα. Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι η χρήση του πλαστικού χρήματος συμβάλλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση επιθυμεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2016 να έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου που προβλέπει την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων POS σε όλες τι επιχειρήσεις, καθώς και να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τα κίνητρα στους φορολογούμενους προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η χρήση των καρτών.

Βέβαια η καλή πορεία των εσόδων τον Οκτώβριο δεν σημαίνει ότι καλύφθηκε και το κενό που εμφανίζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού στο 10μηνο του έτους. Αυτό πάντως που ενδιαφέρει το οικονομικό επιτελείο είναι να επιτευχθεί ο αναθεωρημένος στόχος του προϋπολογισμού που προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 0,25% για το τρέχον έτος. Εκτός από την αύξηση των εσόδων καλά είναι και τα νέα στο τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τόσο προς το Δημόσιο όσο και για τις οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση