Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Φωτογραφίες και βίντεο του ISIS στο κινητό του Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη
Φωτογραφίες και βίντεο του ISIS στο κινητό του Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες και βίντεο του ISIS στο κινητό του Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Βίντεο κι φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS περιλαμβάνονται, σύμφωνα με αστυνομικές , στο υλικό που βρέθηκε στο του 32χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη και διερευνάται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική δράση εκτός Ελλάδος.

Η προχώρησε στην σύλληψη του 32χρονου μετά από καταγγελίες της συζύγου του, τον περασμένο μήνα, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους.

Τον Σεπτέμβριο σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για ενδοοικογενειακή , έπειτα από καταγγελία της συζύγου του. Μάλιστα λίγο καιρό αργότερα η γυναίκα του τον κατήγγειλε και για τρομοκρατική δράση, με αποτέλεσμα η αρχική διακριτική παρακολούθησή του από τις Αρχές να μετατραπεί σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Ως εκ τούτου, ο 32χρονος θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

Γνωστός στις αρχές

Αρμόδιες αστυνομικές αναφέρουν ότι ο ήταν γνωστός στις ειδικές υπηρεσίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, γιατί πέρα από τις καταγγελίες της συζύγου του, και ο ίδιος φέρεται να είχε επικαλεστεί τη συμμετοχή του σε ένοπλες οργανώσεις στη Συρία. Στόχος του ήταν ενδεχομένως η εξασφάλιση ασύλου στην Ελλάδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, καθώς όπως ομολόγησε στην αντίθετη περίπτωση θα κινδύνευε η του.

Πρόκειται για έναν άνδρα που έφτασε στη χώρα μας μέσω της Λέρου τον Ιούνιο του , μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο τους και είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η περίπτωσή του δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση