Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Φόρος στα ενοίκια, ακόμη κι αν είναι ανείσπρακτα
Φόρος στα ενοίκια, ακόμη κι αν είναι ανείσπρακτα

Φόρος στα ενοίκια, ακόμη κι αν είναι ανείσπρακτα

Οι θα πληρώνουν κανονικά φόρο για τα του 2014, ακόμη κι αν αυτά δεν έχουν εισπραχθεί. Αυτό αναφέρει η εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.

Ειδικά για τα , η εγκύκλιος αποσαφηνίζει ότι «το εισόδημα αυτό αποκτάται από φυσικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από την είσπραξή του ή μη, εφόσον έχει αποκτηθεί το δικαίωμα είσπραξής του και με την προϋπόθεση ότι ο εκμισθωτής αποξενώνεται από τη χρήση του ακινήτου, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει άλλου είδους υπηρεσίες στον μισθωτή (πχ καθαριότητα, , κλπ), οπότε χαρακτηρίζεται στο σύνολό του ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικά για το εισόδημα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που καταβάλλεται με βάση νόμο ή , χρόνος απόκτησης αυτού θεωρείται το έτος στο οποίο ανάγονται τα μισθώματα».

Μέχρι και το 2013, οι μπορούσαν να αποφύγουν τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων με την εκχώρησή τους στο Δημόσιο. Η δυνατότητα αυτή καταργήθηκε από τις αρχές του 2014.

Σημειώνεται ότι η κα φορολογίας των ενοικίων προβλέπει συντελεστή φόρου 11% από το πρώτο ευρώ έως και τα 12.000 ευρώ και 33% για το επιπλέον .

Πηγή: newsit

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση