Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Φόροι ύψους 5 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν την τελευταία εβδομάδα του έτους
Φόροι ύψους 5 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν την τελευταία εβδομάδα του έτους

Φόροι ύψους 5 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν την τελευταία εβδομάδα του έτους

Αρκετές είναι οι φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να καλύψουν μέχρι την Παρασκευή εκατομμύρια φορολογούμενοι, αν θέλουν το 2018 να μην τους βρει με έξτρα φόρους και πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, συνολικά την τελευταία εβδομάδα του έτους πρέπει να πληρωθούν φόροι ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που όμως θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο, με βάση τον ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα, έως τις 29 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να πληρωθεί η 4η και τελευταία του ΕΝΦΙΑ του . Αν αυτό δεν συμβεί, τότε οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με μηνιαία προσαύξηση.

Σε ότι αφορά τις , τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλλουν την 6η του φόρου εισοδήματος, αλλά και τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου.

Επιπρόσθετα, έως τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να τακτοποιηθούν και οι υποχρεώσεις αναφορικά με τα τέλη , τα οποία είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Ισχυρή υποσημείωση αποτελεί το εξής: Οι πληρωμές στα γκισέ τραπεζών και ΕΛΤΑ θα γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Τέλος, θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις τους όσοι έχουν μπει σε , είτε με τις 12 είτε με τις δόσεις καθώς σε περίπτωση που χαθεί δόση, τότε φεύγουν από τη , η στο σύνολό της γίνεται αμέσως απαιτητή και σε περίπτωση που δεν πληρωθεί, εφαρμόζονται αναγκαστικά .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση