Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φόροι ύψους 5 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν την τελευταία εβδομάδα του έτους
Φόροι ύψους 5 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν την τελευταία εβδομάδα του έτους

Φόροι ύψους 5 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν την τελευταία εβδομάδα του έτους

Αρκετές είναι οι φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να καλύψουν μέχρι την Παρασκευή εκατομμύρια φορολογούμενοι, αν θέλουν το 2018 να μην τους βρει με έξτρα φόρους και πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, συνολικά την τελευταία εβδομάδα του έτους πρέπει να πληρωθούν φόροι ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που όμως θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο, με βάση τον ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα, έως τις 29 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να πληρωθεί η 4η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ του 2017. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με μηνιαία προσαύξηση.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλλουν την 6η δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου.

Επιπρόσθετα, έως τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να τακτοποιηθούν και οι υποχρεώσεις αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Ισχυρή υποσημείωση αποτελεί το εξής: Οι πληρωμές στα γκισέ τραπεζών και ΕΛΤΑ θα γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Τέλος, θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις τους όσοι έχουν μπει σε ρύθμιση, είτε με τις 12 είτε με τις 100 δόσεις καθώς σε περίπτωση που χαθεί δόση, τότε φεύγουν από τη ρύθμιση, η οφειλή στο σύνολό της γίνεται αμέσως απαιτητή και σε περίπτωση που δεν πληρωθεί, εφαρμόζονται αναγκαστικά μέτρα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πέθανε 69χρονη στα Καλά Νερά και ο σκύλος της έκοψε κομμάτια - https://t.co/FmpBsrGTZU -

  • Βουλή: Δεκτό το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - https://t.co/jhoHUObupv -

  • Επαφές Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους: «Η Ε.Ε. θα εκφράσει τις ελληνικές θέσεις στη Διάσκεψη του Βερολίνου»… - https://t.co/VYiqU12N1P -

"Αλιεύοντας" την είδηση