Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση Γαβρόγλου
Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση Γαβρόγλου

Οι φοιτητές ορίζουν τους εκπροσώπους τους με απόφαση Γαβρόγλου

Προς ικανοποίηση όσων τρέφονται από τις αριστερές ιδεοληψίες τους, ο Παιδείας Κώστας επανέφερε τη φοιτητική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα των . Φέτος, οι φοιτητικοί θα μπορούν να ορίσουν εκπροσώπους στα όργανα των με βάση τις φοιτητικές του περασμένου Μαίου.

Ωστόσο, από το 2018 θα πρέπει να οργανώσουν οι ίδιοι τις για την ανάδειξη εκπροσώπων. Επίσης, ο κ. απαλλάσσει τους πρυτάνεις από ένα επί πλέον βάρος και μεταθέτει την αρμοδιότητα για την διοργάνωση των εκλογών στους φοιτητές – κάτι που προϋποθέτει να μην υπάρξουν επεισόδια και οι να ολοκληρωθούν κανονικά. Ειδικότερα, ο κ. Γαβρόγλου προχώρησε σε αλλαγή της απόφασης για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ.

Η νέα τροποποιητική απόφαση προβλέπει ότι «οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων εκλέγονται με τους τους από το σύνολο των φοιτητών με δικαίωμα συμμετοχής». Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται σε ετήσια βάση και σε κοινή , η οποία ορίζεται και προκηρύσσεται από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των φοιτητών.

Οι φοιτητές ψηφίζουν για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε τρεις διαφορετικές , που αφορούν τη συμμετοχή τους στο τμήμα (συνέλευση τμήματος και Τομέα), τη σχολή ( και κοσμητεία) και τη σύγκλητο. Η εκλογή γίνεται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία, η οποία προκηρύσσεται από τα όργανα των φοιτητών, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη συγκρότηση σχετικής εφορευτικής επιτροπής, ανά τμήμα, ανά σχολή και ανά ίδρυμα».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση