Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Φοιτητές 2 σε 1, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί
Φοιτητές 2 σε 1, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί

Φοιτητές 2 σε 1, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί

Ρηξικέλευθες προτάσεις για τα ελληνικά δεδομένα εξετάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΣΕΚΑΑΔ – πρώην ΕΣΥΠ), την ίδια στιγμή που ο ΟΟΣΑ βάζει το στίγμα του στις υιοθετούμενες πολιτικές και στις τρεις βαθμίδες.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε χθες στην «Κ» ο Σπύρος Γεωργάτος, πρόεδρος του ΕΣΕΚΑΑΔ και καθηγητής στο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Συμβούλιο θα εξετάσει τη δυνατότητα να διεξάγουν παράλληλα σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργάτος, θα αφορά παιδιά με ιδιαίτερη κλίση που θεωρούν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια πρόκληση. Και υπάρχουν τέτοια παιδιά, εάν κρίνουμε από τις πολλές επιτυχίες των Ελλήνων σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως Ολυμπιάδες Φυσικής, Μαθηματικών κ.λπ. «Τα παιδιά έχουν διαφορετικές δεξιότητες. Δεν μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν δρόμοι φραγμένοι για τα παιδιά», δήλωσε ο κ. Γεωργάτος προσθέτοντας ότι, «εφόσον διαθέτουμε πρότυπα σχολεία, γιατί όχι και πρότυπα προγράμματα». Βεβαίως, η πρόταση για να προχωρήσει πρέπει να ξεπεράσει συντηρητικές νοοτροπίες σε κόμματα και φορείς.

Παράλληλα, το ΕΣΕΚΑΑΔ θα εξετάσει πώς οι θα μπορούν να παρακολουθούν το 25% των μαθημάτων από ένα συγγενικό στο πρώτο τους πτυχίο τμήμα (π.χ. τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών), αλλά και πώς ένας φοιτητής μιας σχολής θα μπορεί να διδαχθεί ένα μάθημα σε σχολή άλλης πόλης (ένα είδος εθνικού Erasmus). Οι δύο προτάσεις είχαν τεθεί και σε προηγούμενη φάση διαβούλευσης, ωστόσο υπήρξαν ενστάσεις από ΑΕΙ για δυσκολίες υλοποίησής τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση