Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φάιμαν: «Ποτέ οι πιθανότητες για συμφωνία δεν ήταν τόσο θετικές»
Φάιμαν: «Ποτέ οι πιθανότητες για συμφωνία δεν ήταν τόσο θετικές»

Φάιμαν: «Ποτέ οι πιθανότητες για συμφωνία δεν ήταν τόσο θετικές»

Οι πιθανότητες για συμφωνία επί τρίτου προγράμματος βοήθειας για την αυξάνονται, δηλώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Osterreich.

«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε (τώρα) πιο κοντά σε μία συμφωνία, από ό,τι προηγουμένως. Θα έλεγα ακόμη και ότι οι πιθανότητες για μία συμφωνία για την δεν ήσαν ποτέ τόσο θετικές όσο είναι τώρα», δηλώνει.

«Ωστόσο, απέχουμε ακόμη από ένα τελικό ‘ναι’ για τη συμφωνία διότι ορισμένες χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα», προσθέτει.

Ο αυστριακός καγκελάριος λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την προσφορά της διότι τώρα χρειάζονται περισσότερα από τα 53 δισεκατομμύρια ευρώ που ορίσθηκαν αρχικά.

Ωστόσο επαναλαμβάνει: «Οφείλουμε να αποφύγουμε ένα – αυτό θα συνιστούσε πισωγύρισμα για την . Κατά συνέπεια, πρέπει να αναζητήσουμε μία εποικοδομητική λύση».

Και εξηγεί ότι μία τέτοια λύση δεν θα σήμαινε κούρεμα για τους πιστωτές, αλλά του βάρους του επιτοκίου με τη χορήγηση στην Ελλάδα περισσότερου χρόνου για την αποπληρωμή του χρέους της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση