Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Φάιμαν: «Ποτέ οι πιθανότητες για συμφωνία δεν ήταν τόσο θετικές»
Φάιμαν: «Ποτέ οι πιθανότητες για συμφωνία δεν ήταν τόσο θετικές»

Φάιμαν: «Ποτέ οι πιθανότητες για συμφωνία δεν ήταν τόσο θετικές»

Οι πιθνότητες γι συμφωνία επί τρίτου προγράμματος βοήθειας για την αυξάνονται, δηλώνει ο καγκελάριος της ς Βέρνερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Osterreich.

«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε (τώρα) πιο κοντά σε μία συμφωνία, από ό,τι προηγουμένως. Θα έλεγα ακόμη και ότι οι πιθανότητες για μία συμφωνία για την δεν ήσαν ποτέ τόσο θετικές όσο είναι τώρα», δηλώνει.

«Ωστόσο, απέχουμε ακόμη από ένα τελικό ‘ναι' για τη συμφωνία διότι ορισμένες χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα», προσθέτει.

Ο αυστριακός καγκελάριος λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την προσφορά της διότι τώρα χρειάζονται περισσότερα από τα 53 δισεκατομμύρια που ορίσθηκαν αρχικά.

Ωστόσο επαναλαμβάνει: «Οφείλουμε να αποφύγουμε ένα Grexit – αυτό θα συνιστούσε πισωγύρισμα για την Ευρώπη. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναζητήσουμε μία εποικοδομητική λύση».

Και εξηγεί ότι μία τέτοια λύση δεν θα σήμαινε κούρεμα για τους , αλλά του βάρους του επιτοκίου με τη χορήγηση στην Ελλάδα περισσότερου χρόνου για την του χρέους της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση