Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ευθύνες στη Πυροσβεστική επιρρίπτει η σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής
Ευθύνες στη Πυροσβεστική επιρρίπτει η σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής

Ευθύνες στη Πυροσβεστική επιρρίπτει η σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής

Δύο ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα

Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος ς Ιωάννα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα νεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. , η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε. Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη , την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Τέλος, η κ. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση