Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εξώδικο Θάνου στον Βγενόπουλο και στον ΣΚΑΪ
Εξώδικο Θάνου στον Βγενόπουλο και στον ΣΚΑΪ

Εξώδικο Θάνου στον Βγενόπουλο και στον ΣΚΑΪ

Εξώδικη δήλωση-πρόσκληση προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανακοίνωσε χθες ότι επέδωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Θάνου, καλώντας τους μέσα σε 10 ημέρες να αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της.

Σύμφωνα με την κ. Θάνου, η προσβολή αυτή πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου 2016, όταν μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ σε απευθείας κάλυψη Τύπου του επιχειρηματία περί δήθεν εμπλοκής της «για την πιθανολογούμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων». Η πρόεδρος επισημαίνει στο εξώδικό της ότι όσα μεταδόθηκαν είναι «ψευδέστατα, συκοφαντικά, δυσφημιστικά και αποτελούν κακοστημένη σκευωρία σε βάρος της». Σύμφωνα με την κ. Θάνου, όλα αυτά αποτελούν «απόδειξη της προσωπικής της στοχοποίησης», αφού ο επιχειρηματίας, όπως αναφέρει, δεν αρκέσθηκε να καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της, αλλά έσπευσε, πριν ακόμη διερευνηθεί αυτή από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, να εμφανισθεί δημόσια σε Τύπου, που μεταδόθηκε ζωντανά, σε απευθείας σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Υπογραμμίζει ότι περίμενε επί ένα μήνα να αναλογιστούν τη σοβαρότητα των ενεργειών σε βάρος της, δεν το έκαναν και βεβαίως αν δεν αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της, θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Β. Θάνου», απάντησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, «έβγαλε σχετική ανακοίνωση και έδωσε στη το πλήρες κείμενο εξώδικης δήλωσης, την οποία με καθυστέρηση περίπου 40 ημερών μού επέδωσε, προκειμένου να αποκαταστήσω την προσβολή της προσωπικότητάς της. Υπενθυμίζω ότι την είχα καλέσει δημοσίως να αντιμετωπίσει τη μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της με ψυχραιμία και σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και να μην επιχειρήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης για εντυπώσεων. Είμαι, πλέον, υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω και εγώ προσεχώς τη δική μου απάντηση στην εξώδικη πρόσκλησή της, ακολουθώντας την ίδια οδό. Εκφράζω τη λύπη μου, διότι η κ. Θάνου δεν επέλεξε να αναμένει το της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εις βάρος της και προτίμησε τη μη αρμόζουσα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση επικοινωνιακή αντιδικία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση