Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έδωσε ο Στ. Παπασταύρου
Εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έδωσε ο Στ. Παπασταύρου

Εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έδωσε ο Στ. Παπασταύρου

Μετά από τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία παροχής εξηγήσεων του Σταυρου  Παπασταύρου, άλλοτε στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος για στην πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπασταύρου, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι το των 5,5 εκ. δολαρίων, για το οποίο ελέγχεται, του ανήκε και προσκόμισε προς απόδειξη των λεγομένων του σωρεία εγγράφων στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα κ. Ιω. Δραγάτση, ενώπιον του οποίου παρείχε και τις εξηγήσεις, καταθέτοντας και γραπτό υπόμνημα.

Ο που διερευνά που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ είχε καλέσει σε κατάθεση χωρίς όρκο τον κ. Παπασταύρου για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο, στο , ο κ. Παπασταύρου, συνοδευόμενος από τον συνήγορο του  δεν θέλησε να κάνει . Ωστόσο ο συνήγορος του κ. Ναμίας είπε πως θα σταλεί ανακοίνωση για την υπόθεση.

Ο κ. Παπασταύρου ελέγχεται  από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα   ο οποίος ερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκ. στην HCBS ο οποίος εντοπίστηκε στην πολυσυζητημένη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο κ. Παπασταύρου  με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του η οποία, επίσης, κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται στους επίμαχους λογαριασμούς ανήκουν σε εκείνον, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώνει και ο Μιωνής, ο οποίος επίσης έχει κληθεί σε εξηγήσεις για να προσκομίσει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για αποδείξει την αλήθεια η μη των ισχυρισμών του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση