Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη με μηνύματα σε smartphones
Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη με μηνύματα σε smartphones

Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη με μηνύματα σε smartphones

Από τη της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε μεγάλης έκτασης ηλεκτρονική , η οποία στόχευε smartphones συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Από τη μέχρι σήμερα αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τουλάχιστον 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων και τριών ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης συσκευών και ειδών κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της ς

Σε βάρος τους σχηματίστηκε για αδικήματα της ς ς σε πληροφοριακό σύστημα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της ς με υπολογιστή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης εδράζεται σε πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες αφού είχαν αφαιρεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα (από , ή ληστεία), εξαπατήθηκαν μέσω απατηλών σύντομων μηνυμάτων, με υποτιθέμενο αποστολέα τη συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων.

Ο τρόπος δράσης

Πιο αναλυτικά, οι παθόντες, μετά την αφαίρεση της συσκευής τους και εφόσον είχαν ενεργοποιήσει προεγκατεστημένη υπηρεσία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία ειδοποιούσε τον νέο κάτοχο της αφαιρεθείσας συσκευής να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους, δέχονταν απατηλό μήνυμα που τους ενημέρωνε ότι η συσκευή τους έχει εντοπιστεί.

Στη συνέχεια, προκειμένου να εμφανιστεί η ακριβής τοποθεσία της συσκευής, το παραπάνω μήνυμα τους προέτρεπε να εισάγουν σε συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο (ο οποίος προσομοίαζε με τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας), τα στοιχεία σύνδεσής τους.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση