Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του πρέσβη Αμοιρίδη στη Βραζιλία – προσχεδιασμένη από τη σύζυγο, ομολόγησε ο δράστης
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του πρέσβη Αμοιρίδη στη Βραζιλία – προσχεδιασμένη από τη σύζυγο, ομολόγησε ο δράστης

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του πρέσβη Αμοιρίδη στη Βραζιλία – προσχεδιασμένη από τη σύζυγο, ομολόγησε ο δράστης

Η 40χρονη σύζυγoς του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, και ένας 29χρονος στρατιωτικός αστυνομικός με τον οποίο, όπως αποδείχθηκε, διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, ευθύνονται για τη δολοφονία του, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η σορός του κ. Αμοιρίδη, ο οποίος αγνοείτο για τέσσερις ημέρες βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με της ς της Βραζιλίας και οι δύο ομολόγησαν στις αρχές την ενοχή τους, παρά την αρχική επιμονή τους ότι ουδεμία εμπλοκή είχαν στην υπόθεση.

Ο επιθεωρητής ο οποίος ηγείται της ς για την υπόθεση, έκανε λόγο για μία «τραγική και άνανδρη δολοφονία». Είπε επίσης ότι ο 29χρονος αστυνομικός, Σέρζιου Μορέιρα, ομολόγησε σε συναδέλφους του εχθές ότι διέπραξε τη δολοφονία αργά το βράδυ της Δευτέρας στο που ανήκε στην οικογένεια Αμοιρίδη στο Νόβα Ιγουάσου, στο βόρειο .

Η σύζυγός του Κ. Αμοιρίδη έφτασε στο αστυνομικό τμήμα στις 10 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ), συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς και δεν έκανε δηλώσεις. Ο αστυνομικός έχει επίσης προσαχθεί. Το τμήμα ανθρωποκτονιών εξέτασε και υλικό από κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με το οποίο, κατά πληροφορίες από εγχώρια μέσα, προκύπτει ότι ο αστυνομικός μετέφερε το πτώμα του ‘ελληνα πρέσβη.

 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία είχε ζητήσει από νωρίς από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση δι εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη μόλις τα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών. Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος ‘Αιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην Βραζιλία κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση