Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Υπόθεση κατοχής, μεταφοράς και διάθεσης αρχαίων αντικειμένων μεγάλης σημασίας εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η οποία εντόπισε και κατάσχεσε ένα χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου.

Για την υπόθεση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, προχθές, Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016, συντονισμένη στα Ιωάννινα, όπου συνελήφθησαν οι τρεις εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 56 ετών και ένας 52χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αρμενίας.

 Τα τρία άτομα, τα οποία κατείχαν αρχαίο χρυσό στεφάνι, το προόριζαν για πώληση στη χ μας ή στο , έναντι μεγάλου χρηματικού αντιτίμου.

Σύμφωνα με επιστημονική εκτίμηση αρμοδίων αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων το χρυσό στεφάνι είναι ανεκτίμητης αρχαιος και εμπορικής αξίας.

Επίσης, στην κατοχή καθώς και σε έρευνες σε αυτοκίνητο των συλληφθέντων  και σε σε και Κομοτηνή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο θρησκευτικές εικόνες, σημαντικής αρχαιος αξίας, ανιχνευτής μετάλλων, αεροβόλο πιστόλι, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb) καθώς και .

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και τους ασκήθηκε ποινική κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ παραπέμφθηκαν για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση