Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Υπόθεση κατοχής, μεταφοράς και διάθεσης αρχαίων αντικειμένων μεγάλης σημασίας εξιχνίασε η Αττικής, η οποία εντόπισε και κατάσχεσε ένα χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου.

ια την υπόθεση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, προχθές, Σάββατο 08 Οκτωβρίου , συντονισμένη στα Ιωάννινα, όπου συνελήφθησαν οι τρεις εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 56 ετών και ένας 52χρονος υπήκοος Αρμενίας.

 Τα τρία άτομα, τα οποία κατείχαν παράνομα αρχαίο χρυσό στεφάνι, το προόριζαν για πώληση στη χώρα μας ή στο εξωτερικό, έναντι μεγάλου χρηματικού αντιτίμου.

Σύμφωνα με επιστημονική εκτίμηση αρμοδίων αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων το χρυσό στεφάνι είναι ανεκτίμητης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Επίσης, στην κατοχή καθώς και σε έρευνες σε αυτοκίνητο των συλληφθέντων  και σε οικίες σε και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο θρησκευτικές εικόνες, σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, ανιχνευτής μετάλλων, αεροβόλο πιστόλι, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb) καθώς και τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και τους ασκήθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ παραπέμφθηκαν για την δι κύριας ανάκρισης.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση