Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έξι νηπιαγωγεία στη Θράκη γίνονται δίγλωσσα
Έξι νηπιαγωγεία στη Θράκη γίνονται δίγλωσσα

Έξι νηπιαγωγεία στη Θράκη γίνονται δίγλωσσα

Ερωτήμτα προκαλεί η απόφαση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να υλοποιήσει σε έξι νηπιαγωγεία σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης, πιλοτικό πρόγραμμα.

Βάσει αυτού, εκτός από τον νηπιαγωγό που μιλάει ελληνικά, θα προσληφθεί, για να μπει παράλληλα στην τάξη, συνεργάτης-μέλος της μειονότητας, με προϋπόθεση να είναι δίγλωσσο άτομο και κάτοχος πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ «ώστε να μπορεί να υποστηρίξει εκπαιδευτικά μαθητές τουρκόφω, πομακόφω ή ομιλούντες ρομανί».

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης ζητεί την απόσυρση του προγράμματος, αναφέροντας ότι «η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο της ς της προς αγωγής, αλλά και της ισονομίας και ισοπολιτείας, ίδρυσε σε όλους τους μειονοτικούς οικισμούς νέα νηπιαγωγεία στα οποία γράφτηκαν και φοιτούν τα νήπια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, όπου τα νήπια μιλάνε την ίδια γλώσσα και δεν υπάρχει πρόβλημα στη μεταξύ τους επι».

Για το θέμα η τομεάρχης Παιδείας της Κεραμέως κατέθεσε κοινοβουλευτική προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, λέγοντας: «Η υλοποίηση του προγράμματος σε νηπιαγωγεία σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης εγείρει σοβαρό προβληματισμό και γι' αυτό απαιτεί σαφείς διευκρινίσεις. Συνομίλησα με φορείς της Ανατολικής ς και Θράκης, αλλά και κατοίκους της περιοχής. Κοινός τόπος είναι ότι η παρέμβαση αυτή κινείται εντός ενός ακαθόριστου και ανησυχητικά ασαφούς πλαισίου».

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση