Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έξι νηπιαγωγεία στη Θράκη γίνονται δίγλωσσα
Έξι νηπιαγωγεία στη Θράκη γίνονται δίγλωσσα

Έξι νηπιαγωγεία στη Θράκη γίνονται δίγλωσσα

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να υλοποιήσει σε έξι νηπιαγωγεία σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης, πιλοτικό πρόγραμμα.

Βάσει αυτού, εκτός από τον νηπιαγωγό που μιλάει ελληνικά, θα προσληφθεί, για να μπει παράλληλα στην τάξη, συνεργάτης-μέλος της μειονότητας, με προϋπόθεση να είναι δίγλωσσο άτομο και κάτοχος πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ «ώστε να μπορεί να υποστηρίξει εκπαιδευτικά μαθητές τουρκόφωνους, πομακόφωνους ή ομιλούντες ρομανί».

Ο Διδασκαλικός ζητεί την του προγράμματος, αναφέροντας ότι «η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας της προσχολικής αγωγής, αλλά και της ισονομίας και ισοπολιτείας, ίδρυσε σε όλους τους μειονοτικούς οικισμούς νέα νηπιαγωγεία στα οποία γράφτηκαν και φοιτούν τα νήπια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, όπου τα νήπια μιλάνε την ίδια γλώσσα και δεν υπάρχει πρόβλημα στη μεταξύ τους ».

Για το θέμα η τομεάρχης Παιδείας της .Δ. Νίκη κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, λέγοντας: «Η υλοποίηση του προγράμματος σε νηπιαγωγεία σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης εγείρει σοβαρό προβληματισμό και γι’ αυτό απαιτεί σαφείς διευκρινίσεις. Συνομίλησα με φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και κατοίκους της περιοχής. Κοινός είναι ότι η παρέμβαση αυτή κινείται εντός ενός ακαθόριστου και ανησυχητικά ασαφούς πλαισίου».

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση