Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά
Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης), καθώς και στη νόθευση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης που προορίζοντο για την εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Μετά από πολύμηνη της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα  σε περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Άνω Λιόσια, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Κολωνός, Σεπόλια), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνεργοί και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είναι επιπλέον 10 κρατούμενοι Φυλακών καθώς και τέσσερα ακόμα μέλη που αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, περί όπλων, περί αλλοδαπών, παραχάραξη, αντίσταση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακρίβωση χώρων και ατόμων, δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling) και χρησιμοποίηση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, πιστοποίησε την εγκληματική δράση της οργάνωσης στη διακίνηση ναρκωτικών, αποκάλυψε την ιεραρχική της δόμηση και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση