Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εξάρθρωση σπείρας με ενεργητικό 364 κλοπές σε μετρό και τρένο
Εξάρθρωση σπείρας με ενεργητικό 364 κλοπές σε μετρό και τρένο

Εξάρθρωση σπείρας με ενεργητικό 364 κλοπές σε μετρό και τρένο

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων από  επιβάτες σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (). Οπως εξακριβώθηκε, η εν λόγω , από τις αρχές τρέχοντος έτους έχει διαπράξει συνολικά 364 πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων.

Μετά από πολυήμερη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν δεκαεπτά άτομα, εκ των οποίων δεκατρείς υπήκοοι Αλίας, δύο Ρουμανίας, ένας ς, και ένας Ελληνας. Επίσης, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα είκοσι μέλη της ς, δέκα υπήκοοι Αλίας, έξι Ρουμανίας και τέσσερις Βουλγαρίας.

Ακόμη, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 142 πορτοφόλια, 28 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των 9.600 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, οι κινούμενοι σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (), χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων-πέντε ατόμων, λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης και έχοντας την κάλυψη ενός ή δύο ακόμη συνεργών τους, που λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», προσέγγιζαν ανυποψίαστους επιβάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης ή δημιουργώντας τεχνηέντως συνωστισμό, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση