Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Εξαγορά της «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης»
Εξαγορά της «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης»

Εξαγορά της «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης»

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις τις οποίες η «Κ» είχε ήδη αποκαλύψει από τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκε τελικά σήμερα η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε δύο ελληνικές ιστορικές αλυσίδες του κλάδου των σούπερ μάρκετ, τη «Βερόπουλος» και τη «Σκλαβενίτης».

Η προβλέπει την των δραστηριοτήτων της «Βερόπουλος» στην Ελλάδα από την «Σκλαβενίτης» και όταν ολοκληρωθεί θα σημαίνει τη γέννηση ενός νέου «εθνικού πρωταθλητή» στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων. Κι αυτό διότι η «Σκλαβενίτης» μετά και από αυτή την θα έχει πλέον τζίρο που δυνητικά θα ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αποκτώντας παράλληλα ισχυρή παρουσία σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η «Βερόπουλος» θα διατηρήσει στην κατοχή της τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν 11 καταστήματα στην ΠΓΔΜ και έξι καταστήματα στο Βελιγράδι.

Η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατή εντός του έτους.Ο νέος μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην λιανικής και cash & carry θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση