Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εξαγορά της «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης»
Εξαγορά της «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης»

Εξαγορά της «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης»

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις τις οποίες η «Κ» είχε ήδη αποκαλύψει από τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκε τελικά σήμερα η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε δύο ελληνικές ιστορικές αλυσίδες του κλάδου των σούπερ μάρκετ, τη «Βερόπουλος» και τη «Σκλαβενίτης».

Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά των δραστηριοτήτων της «Βερόπουλος» στην Ελλάδα από την «Σκλαβενίτης» και όταν ολοκληρωθεί θα σημαίνει τη γέννηση ενός νέου «εθνικού πρωταθλητή» στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων. Κι αυτό διότι η «Σκλαβενίτης» μετά και από αυτή την εξαγορά θα έχει πλέον τζίρο που δυνητικά θα ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αποκτώντας παράλληλα ισχυρή παρουσία σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η «Βερόπουλος» θα διατηρήσει στην κατοχή της τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν 11 καταστήματα στην ΠΓΔΜ και έξι καταστήματα στο Βελιγράδι.

Η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατή εντός του έτους.Ο νέος μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αρνητικά τα δείγματα σε υπαλλήλους της ΠΕΜΣ - https://t.co/KX5ZTvi8rM -

  • Κ. Παπανάτσιου: Η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες που καλλιέργησε η επικοινωνιακή καταιγίδα… - https://t.co/bjHJPJ9Zgn -

  • Η εορτή των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά - https://t.co/7f1UHiP06I -

"Αλιεύοντας" την είδηση