Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / EWG: Εκταμίευση των 2,8 δισ. στις 10 Οκτωβρίου, αν υλοποιηθούν τα τρία προαπαιτούμενα
EWG: Εκταμίευση των 2,8 δισ. στις 10 Οκτωβρίου, αν υλοποιηθούν τα τρία προαπαιτούμενα

EWG: Εκταμίευση των 2,8 δισ. στις 10 Οκτωβρίου, αν υλοποιηθούν τα τρία προαπαιτούμενα

Η της υλοποίησης των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. βρέθηκαν στο επίκεντρο της αποψινής συνεδρίασης του  .

Οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημέρωσαν για την εφαρμογή των 12 προαπαιτούμενων ενώ παράλληλα έγινε σαφές από την ελληνική πλευρά πως τα υπολειπόμενα τρία θα εκπληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου στο ΑΠΕ-, εφόσον ρυθμιστούν και τα τελευταία το της 10ης Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο επικεφαλής του , Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος ενημέρωσε το για την των τεχνικών εργασιών σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ταεν λόγω θα πρέπει αποφασιστούν πριν από το τέλος του χρόνου και να τεθούν σε εφαρμογή αρχής γενομένης από το 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου, με τους επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα να επιστρέφουν για να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση