Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » EWG: Εκταμίευση των 2,8 δισ. στις 10 Οκτωβρίου, αν υλοποιηθούν τα τρία προαπαιτούμενα
EWG: Εκταμίευση των 2,8 δισ. στις 10 Οκτωβρίου, αν υλοποιηθούν τα τρία προαπαιτούμενα

EWG: Εκταμίευση των 2,8 δισ. στις 10 Οκτωβρίου, αν υλοποιηθούν τα τρία προαπαιτούμενα

Η πορεί της υλοποίησης των προπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. βρέθηκαν στο επίκεντρο της αποψινής συνεδρίασης του  .

Οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημέρωσαν για την εφαρμογή των 12 προαπαιτούμενων ενώ παράλληλα έγινε σαφές από την ελληνική πλευρά πως τα υπολειπόμενα τρία θα εκπληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εφόσον ρυθμιστούν και τα τελευταία το της 10ης Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο επικεφαλής του , Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος ενημέρωσε το EWG για την πορεία των τεχνικών εργασιών σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ταεν λόγω μέτρα θα πρέπει αποφασιστούν πριν από το τέλος του χρόνου και να τεθούν σε εφαρμογή αρχής γενομένης από το 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη .

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου, με τους επικεφαλής της ς των θεσμών στην να επιστρέφουν για να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση