Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η Ευρωβουλή απέρριψε το αίτημα ακύρωσης πώλησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport
Η Ευρωβουλή απέρριψε το αίτημα ακύρωσης πώλησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport

Η Ευρωβουλή απέρριψε το αίτημα ακύρωσης πώλησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport

Δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες του ευρωβουλευτή ίκου Χουντή, να επιδιώξει μέσω σημερινού ψηφίσματος στην Ευρωβουλή, την ακύρωση της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στην Fraport.

Με την ευκαιρία σημερινής έκθεσης της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, σχετικά με «τη στρατηγική για τις αερομεταφορές στην », ο ίκος Χουντής υποστηριζόμενος από την Σοφία Σακοράφα και ακόμα 4 ευρωβουλευτές της Ενωτικής Αριστεράς, είχε προτείνει με την οποία κατέκρινε τους όρους σύναψης της σχετικής ς παραχώρησης.

Συγκεκριμένα, τονιζόταν «ο κεφαλαιώδης ρόλος» των μικρών και περιφερειακών αερολιμένων. «Η κύρωση της ς για τα 14 αεροδρόμια ανάμεσα στην Ελλάδα και την Fraport, ήταν προϋπόθεση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής (…) και ως πολιτικών πιέσεων που αντιβαίνουν στο δημόσιο συμφέρον και στα συμφέροντα των εργαζομένων. Επίσης, δεν προωθούν τη συνδεσιμότητα, την κοινωνική ένταξη, ή τα συμφέροντα των νησιωτικών περιφερειών και δεν είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις και το δίκαιο του ανταγωνισμού. Κατά συνέπεια, ζητεί την ακύρωσή της» υπογράμμιζε η . Απορρίφθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 417 κατά και 14 αποχές.

Μετά το τέλος της ς, ο Νίκος Χουντής με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ευχαρίστησε τους ευρωβουλευτές που στήριξαν την τροπολογία και πρόσθεσε: «Ο της ελληνικού λαού κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των καταστροφικών πολιτικών του Μνημονίου θα συνεχισθεί με όλα τα μέσα, τόσο κινηματικά, όσο και νομικά».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση