Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ευρωπαϊκό Βραβείο Οδικής Ασφάλειας σε ελληνική πρωτοβουλία
Ευρωπαϊκό Βραβείο Οδικής Ασφάλειας σε ελληνική πρωτοβουλία

Ευρωπαϊκό Βραβείο Οδικής Ασφάλειας σε ελληνική πρωτοβουλία


Σε που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απένειμε σήμερα το βραβείο ς στην οδική για το 2017 σε πέντε νικητές. Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει την ανάληψη δεσμεύσεων στον τομέα της οδικής ς, οι οποίες συντελούν σημαντικά στο να σώζονται στους δρόμους της Ευρώπης. 

Μεταξύ των φετινών νικητών είναι ο Όμιλος Εταιρειών , μέλος της LafargeHolcim (Ελλάδα) για το πρόγραμμα Καλός Οδηγός, ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για οδηγούς οχημάτων φορτίου και λεωφορείων. Βραβεία επίσης έλαβαν ο  Martigues (), τα CTT Correios de Portugal (Πορτογαλικά Ταχυδρομεία),η Ρουμανική Λέσχη Αυτοκινήτου και η Motorförarnas Helnykterhetsförbund (Σουηδία). 

Μετά από μια διετία στασιμότητας, το 2016 παρουσίασε θετική εξέλιξη με μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της ΕΕ κατά 2% σε σύγκριση με πέρσι. Μολονότι οι ευρωπαϊκοί δρόμοι παραμένουν οι ασφαλέστεροι στον κόσμο, εξακολουθούν να χάνονται 25 500  το χρόνο σε τροχαία ατυχήματα ενώ περίπου 135 000 άτομα υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς. 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση