Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δύο ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δύο  ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δύο ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις

Σράντ πέντε μικρές και μεσαίες (ΜΜΕ) από 19 χώρες επιλέχθηκαν στον τελευταίο κύκλο της φάσης 2 του μέσου για τις ΜΜΕ του προγράμματος «Ορίζων 2020».

Κάθε έργο από τα 30 συνολικά, θα λάβει από 500 χιλιάδες μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ (5 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν την ), για διαθέσουν στην αγορά το προϊόν τους που σήμερα είναι σε πιλοτική φάση.

Από την Ελλάδα θα χρηματοδοτηθούν δύο Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Η TERRACOM INFORMATICS Ltd από τα Ιωάννινα θα χρηματοδοτηθεί για το QR-PATROL PRO. Πρόκειται για μια συμφέρουσα από πλευράς κόστους πλατφόρμα που βασίζεται στο υπολογιστικό και παρέχει υψηλή ασφάλεια, και διαχείριση σε εταιρείες ασφαλείας. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες επις με το «πάτημα ενός πλήκτρου» (Push-to-Talk) και διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things).

Η THINK SILICON ΑΕ από το Αχαΐας θα χρηματοδοτηθεί για ετερογενείς μονάδες επεξεργασίας γραφικών εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ισχύος που χρησιμοποιούνται σε φορετές συσκευές και συσκευές για το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε 1.090 προτάσεις έργων στο πλαίσιο του σταδίου 2, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου που ήταν η τέταρτη και τελευταία καταληκτική ημερομηνία για το 2015. Οι βρετανικές ΜΜΕ σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτυχία με επτά δικαιούχους, που θα λάβουν συνολικά 10 εκατ. ευρώ, και ακολουθούν εκ του σύνεγγυς έξι ιταλικές ΜΜΕ που θα μοιραστούν 4,3 εκατ. ευρώ.

Από την έναρξη του προγράμματος την 1η Ιανουαρίου 2014, έχουν επιλεγεί 356 ΜΜΕ στο πλαίσιο της φάσης 2 του μέσου για τις ΜΜΕ.

Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει στις να επενδύσουν σε δραστηριότητες καινοτομίας όπως επίδειξη, διεξ δοκιμών, κλιμάκωση και μικρογράφηση, καθώς και στην ανάπτυξη ενός ώριμου επιχειρηματικού σχεδίου για το προϊόν τους. Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν επίσης, και από 12 ημέρες παροχής συμβουλών. Τα περισσότερα σχέδια που προτείνονται από μία μόνο ΜΜΕ, αλλά ορισμένες εταιρείες συνεργάζονται και υποβάλλουν κοινά έργα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση