Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για τους μετανάστες
Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για τους μετανάστες

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για τους μετανάστες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει το σύνθετο πρόβλημα των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών που διέρχονται από την , με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης. Με την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, θα εξευρεθεί η προσφορότερη επίλυση των προβλημάτων» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου με την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που συγκλήθηκε  με πρωτοβουλία της.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν η διαχείριση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών που διέρχονται από την και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ανοργάνωτη διαμονή τους σε υποβαθμισμένες περιοχές και ελεύθερους δημόσιους χώρους, όπως στο Πεδίο του Άρεως.

Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για άμεσες και έμμεσες λύσεις, όπως καταλληλότεροι υποδοχής για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως, που να πληρούν τις προδιαγραφές μιας αξιοπρεπούς φιλοξενίας. Μέχρι την εξεύρεση του χώρου αυτού, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί πρόνοιας θα είναι παρόντες στο Πάρκο, παρέχοντας αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα στον πληθυσμό που παραμένει εκεί. Το Συντονιστικό κλιμάκιο διαχείρισης που ορίστηκε, θα προβεί σε των χώρων που υποδείχθηκαν ή προτάθηκαν, προκειμένου να επιλεγεί ο καταλληλότερος εντός των προσεχών ημερών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκ μέρους της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολλάκης, ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, και ο πρόεδρος του .

Από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηναίων με τους αντιδημάρχους Μαρία Στρατηγάκη, Αντώνη Καφετζόπουλο, Αμαλία Ζέπου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Λευτέρη Παπαγιαννάκη, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νέας Ιωνίας Γκότσης – καθώς και μια πλειάδα εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και ανεξάρτητων μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση