Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ευελιξία ζητά η κυβέρνηση από τους δανειστές
Ευελιξία ζητά η κυβέρνηση από τους δανειστές

Ευελιξία ζητά η κυβέρνηση από τους δανειστές

Την πρόθεση της ς να προχωρήσει στις μεταρ που έχουν συμφωνηθεί αλλά και ευελιξία από την πλευρά των δανειστών σε αλλαγές που έχουν κοινωνικές επιπτώσεις εξέφρασε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών στον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σήμερα στις 13:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. κ. ταλίπ Σινγκ, τον οποίο συνόδευε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντέιβιντ Πιρς.

Κατά τη συνάντηση,  η οποία εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για την πρόοδο του προγράμματος, την προσπάθεια την οποία καταβάλλει η για την ολο της πρώτης αξιολόγησης μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, την πορεία προς την των τραπεζών και το θέμα του χρέους.

Ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ύπαρξη απόλυτης ομοφωνίας ​για την ανάγκη ς των τραπεζών. Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να διαγράφεται πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε τον κ. Σινγκ ότι οι μεταρ προχωρούν σύμφωνα με το και επεσήμανε ότι θα πρέπει και οι από την πλευρά τους να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή θέματα με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση