Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευελιξία ζητά η κυβέρνηση από τους δανειστές
Ευελιξία ζητά η κυβέρνηση από τους δανειστές

Ευελιξία ζητά η κυβέρνηση από τους δανειστές

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί αλλά και ευελιξία από την πλευρά των δανειστών σε αλλαγές που έχουν κοινωνικές επιπτώσεις εξέφρασε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών στον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σήμερα στις 13:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. κ. Νταλίπ Σινγκ, τον οποίο συνόδευε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντέιβιντ Πιρς.

Κατά τη συνάντηση,  η οποία εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για την πρόοδο του προγράμματος, την προσπάθεια την οποία καταβάλλει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, την πορεία προς την και το θέμα του χρέους.

Ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ύπαρξη απόλυτης ομοφωνίας ​για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να διαγράφεται πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε τον κ. Σινγκ ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και επεσήμανε ότι θα πρέπει και οι θεσμοί από την πλευρά τους να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή θέματα με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση