Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έβδομος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Έβδομος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Έβδομος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Επτά είνι πλέον οι άνθρωποι που έχσαν τη τους στη χώρα μας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι καξε μετά από επιπλοκές της λοίμωξης του κορωνοϊού ηλικιωμένος άνδρας που νοσηλευόταν στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Χθες, ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 στην ανερχόταν σε 464. Σε 72 περιπτώσεις δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος μετάδοσης του ιού. Συνολικά νοσηλεύονταν 78 ασθενείς, εκ των οποίων 16 διασωληνωμένοι σε μονάδα εντατικής ς. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων τα 69 έτη. Χθες, άλλος ένας ασθενής –ηλικιωμένος και με υποκείμενα νοσήματα– καξε από τη νόσο.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των σοβαρών περιστατικών αφορά , ενώ η νόσος είναι πιο επικίνδυνη για τα άτομα με , διαβήτη, χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις και κακοήθειες. Η εμφάνιση δύσπνοιας παραμένει το κύριο κλινικό σύμπτωμα για σοβαρή και αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ο υψηλός πυρετός είναι μια σημαντική γραμμή άμυνας του οργανισμού έναντι του κορωνοϊού, αφού συνδέεται με μικρότερη πιθανότητα θανάτου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση