Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ευ. Βενιζέλος: Τραγικές οι συνέπειες της κυβέρνησης Τσίπρα
Ευ. Βενιζέλος: Τραγικές οι συνέπειες της κυβέρνησης Τσίπρα

Ευ. Βενιζέλος: Τραγικές οι συνέπειες της κυβέρνησης Τσίπρα

Τις επικείμενες και τις ευθύνες της κυβέρνησης και δε δίστασε να τονίσει πως η παρούσα κυβέρνηση σωστά παραιτείται, σχολιάσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «στις Ιανουαρίου ο είχε μεγάλες ιδέες στα χέρια του σήμερα πλέον υπάρχει μόνο η παραμονή στην εξουσία. Ο έχει ανυψώσει τη διατήρηση της εξουσίας στα επίπεδα του ύψιστου αγαθού. Η αριστερή παρένθεση συνέβη λόγω σχίσματος από δική τους πρωτοβουλία. Ο λαός από το 2010 αναγκάστηκε να κάνει όλη τη διαδρομή ξανά (2004-2010) και τώρα εκεί που θα βγαίναμε στο «ξέφωτο» γυρίσαμε εκ νέου πίσω».

Σε σχετική αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που διατηρεί ακόμη ο Πρωθυπουργός ο κύριος Βενιζέλος ανέφερε: «η συζήτηση που διεξάγεται και οι έρευνες μέχρι σήμερα δείχνουν πράγματι έναν Τσίπρα που κρατάει δυνάμεις. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως έχει εξαιρετική πολιτική επικοινωνία. Εμείς δεν παρουσιάσαμε ποτέ τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τον κύριο Σόιμπλε του 2011, καθώς κύριο μέλημά μου ήταν η επίλυση του ζητήματος και όχι η πολιτικάντικη προβολή των διαδικασιών».

«Αποτύχαμε να πείσουμε τον κόσμο για το αυτονόητο. Το ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν υπήρχε παραμονή στο ευρώ χωρίς σκληρά μέτρα. Τα είναι ένας τεράστιος περιορίσιμος της οικονομικής ελευθερίας της χώρας. Εάν δεν υπάρξει ωριμότητα το συγκεκριμένο σενάριο θα επανέρχεται» τόνισε ο κύριος Βενιζέλος σε για το εάν το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για τη σημερινή θέση της χώρας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την κυβέρνηση να παραιτείται, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Ο Τσίπρας κυβέρνησε και οι συνέπειες είναι τραγικές. Τα των χειρισμών του είναι εξαιρετικά αρνητικά. Σωστά αυτή η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Έπρεπε να δοκιμαστεί όμως εάν η παρούσα μπορούσε να δώσει μία κυβέρνηση συνεργασίας. Μετεκλογικά θα πρέπει το ευρωπαϊκό μέτωπο να είναι ευρωπαϊκό και να μην γίνει «αντιτσιπρικό». Στην πραγματικότητα ο κύριος Τσίπρας «γλείφει εκεί που έφτυσε», αν και εκ των υστέρων αν πραγματικά εννοεί την ευρωπαϊκή προοπτική είναι καλοδεχούμενος».

Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών ο κύριος Βενιζέλος είπε: ¨δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα, αλλά αυτό το οποίο ξέρω είναι πως δεν θα υπάρξει αλλά και ελάχιστα περιθώρια συνεργασιών. Θέλω όμως επίσης να τονίσω πως πλέον ο ελληνικός λαός γνωρίζει τα πάντα και θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις ελαστικός ο ελληνικός λαός με κάποιους αλλά πλέον ξέρει όλη την αλήθεια“.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση